Doorgaan naar hoofdcontent

Komkommer mango salsa


Met de zomerse temperaturen buiten wordt het tijd dat ik een recept voor een zomerse salade post. Deze salade heeft een heerlijke bite en is kinderproof, lekker bij de bbq of een Aziatische maaltijd!


Ingrediënten voor komkommer mango salsa;
1 grote komkommer
1 rijpe maar stevige mango
1 kleine rode ui (of een 0,5 grote)
1 stukje verse gember
1 maiskolf, gekookt (of gebruik uitgelekte maïs uit een blik)
4 el chilisaus
peterselie of koriander

Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in blokjes. Schil de mango met een dunschiller en snijdt de mango ook in blokjes. Snipper de rode ui. Haal de korrels van de maïskolf. Mix de komkommer, mango, rode ui en de mais in een schaal.
Meng in een kleine schaal 4 el chilisaus met vers geraspte gember naar smaak en voeg deze toe aan de salsa. Meng alles goed door elkaar en voeg gehakte peterselie of koriander naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/

Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.