Doorgaan naar hoofdcontent

Speculaas brokken


Vanmiddag maakte ik zelf speculaas brokken. Naast mij stond onze peuter in een eigen schaal te roeren en te mixen.

Ingrediënten voor een bakplaat speculaas;
1 cup volkoren bloem
1,5 el bakpoeder
0,5 tl zout
4 el speculaaskruiden
4 el rietsuiker (liever nog donkere basterdsuiker maar deze had ik niet meer in huis)
185 gr boter
amandelen om te garneren
1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, het zout, de speculaaskruiden en de rietsuiker. Kneed de boter door de droge ingrediënten. Maak een bal van het deeg en plaats deze op een bakplaat met bakpapier. Rol de bal deeg uit met een gebloemde deegroller tot ongeveer 2 centimeter dikte. Garneer met amandelen en smeer af met het opgeklopte ei. Bak de speculaas in 45 minuten af in de oven. Laat de speculaas buiten de oven nog even goed uitharden voordat je deze serveert.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/





Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.