Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza pasta met een gezonde twistDamìan staat steeds vaker naast mij in de keuken, niet alleen om te kijken maar ook steeds vaker om te helpen. Ook bedenkt hij tegenwoordig eigen combinaties, zo kwam het dat deze pizza pasta een bijzondere twist had.

Ingrediënten voor een grote pan pizza pasta;
200 Gr. Pasta (ik gebruikte mini fussilini)
15 plakjes salami, in strips gesneden
1 blik a 400 Gr. Tomaten blokjes
1 blik a 400 Gr. Witte bonen, afgegoten
1 grote rode paprika, in blokjes gesneden
1 cup doperwten (ik gebruikte diepvries)
1,5 el gemengde kruiden (Italiaanse of Provenciaalse past heel goed bij dit recept)
1 el boter
Geraspte kaas naar smaak

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Verwarm een pan op het vuur. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en bak hierin de salami 1 a 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, vul het lege blik tot halverwege met water en voeg toe. Voeg de boter en de kruiden toe en roer door. Voeg de witte bonen en de doperwten toe en laat licht doorkoken tot de pasta gaar is. Giet de pasta af (bewaar iets van het kookvocht) en roer de pasta door de saus. Serveer in een kom en verdeel de geraspte kaas erover.

Een onwijs simpel maar lekker recept. Van begin tot eind stond het gerecht binnen 30 minuten op tafel. De volgende keer zou ik ook een rode ui toevoegen voor extra smaak.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/

Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.