Doorgaan naar hoofdcontent

Koken uit een pakje, net even anders!


Ik ben absoluut geen fan van koken uit pakjes en zakjes. Vaak zijn deze volgestopt met smaakversterkers en andere onnodige toevoegingen. Ik kook en bak dan ook nooit met pakjes van bekende A merken die beweren de authentieke smaak van een gerecht in een pakje te hebben gestopt. Het is alleen wel een feit dat man en ik beide fulltime werken en een snel gerecht op tafel is dan af en toe heel erg fijn, zeker als je beide pas ver na 18.00 uur thuis bent. Natuurlijk zijn pasta's ook zo in elkaar gedraaid maar soms wil je net even wat anders.
Bij de groenteboer om de hoek hebben ze een enorm biologisch assortiment. Zo ook een biologisch kruidenpakket voor wereldse maaltijden. Echt alleen kruiden en geen nare toevoegingen. Een fijn alternatief. Vandaag opte ik voor de Marokkaanse tajine variant.

Ingrediënten voor 4 personen;
1 pakje 'Beltane bio mix tajine Maroc'
1 courgette, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 rode ui, in stukjes gesneden
1 zoete aardappel, in stukjes gesneden
2 wortels, in stukjes gesneden
1 biet, in stukjes gesneden
Handje cashewnoten
Handje rozijnen, geweld

Heel simpel, volg de aanwijzingen op de verpakking van de kruidenmix, serveer met couscous, rijst of Turks brood en eet smakelijk.
En wanneer we vrij zijn gaan we weer een authentieke tajine bereiden!

Reacties

 1. Hallo!
  Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

  Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

  Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
  Breng ons een bezoek!

  Groetjes Magdalena
  Volrecepten.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Amanda,

  Zag op mijn blog al 'n paar keer een reactie van jou dus nu kom ik ook hier eens even gluren ;-)
  Leuk dat jij een kookblog hebt, dan kan ik ook hier mooi ideetjes opdoen hoop ik!

  Groetjes, Krappe Kas

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/

Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.