Doorgaan naar hoofdcontent

Gehakthachee
Gisteravond maakte ik een snelle gehakthachee met zilvervliesrijst. Het smaakte heerlijk ondanks dat ik verschillende aanpassingen deed aan het standaard recept van gehakthachee.

Ingrediënten voor 6 personen;
750 gr rundergehakt
4 kleine uitjes, fijn gesnipperd
1 rode paprika, fijn gesneden
1 prei, gehalveerd en in reepjes gesneden
12 champignons, in plakjes gesneden
3 el mais
2 teentjes knoflook, geperst
150 gr tomatenpuree
2 el rode wijn azijn
2 bouillonblokjes
6 kruidnagelen
2 laurierblaadjes
500 ml water
zout & peper, naar smaak

Begin door alle ingrediënten zoals hierboven beschreven klaar te zetten. Rul vervolgens het gehakt in een hapjespan met antiaanbaklaag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe. Voeg de overige ingrediënten allemaal toe wanneer het gehakt gaar is. Roer goed door en laat de hachee vervolgens 20 tot 30 minuten doorkoken. Serveer met rijst of een aardappelpuree. 

Eet smakelijk!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/

Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.