Doorgaan naar hoofdcontent

Zoete aardappel - vijf kruiden muffins


Vorige week maakte ik deze ontzettend lekkere muffins. De inspiratie kwam uit het kookboek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow maar ik gaf er een eigen twist aan. De muffins zijn gluten-vrij, veganistisch (dus geen zuivel of ei) en vrij van geraffineerde suikers.

Ingrediënten voor 12  muffins:
2 middelgrote zoete aardappels
8 el lijnzaadolie
1/2 cup amandelmelk
3/4 cup ahornsiroop
1 tl vanille extract
2 cups gluten-vrij meel (bevat dit geen xanthaangom, voeg daarvan dan 1 tl toe)
2 tl bakpoeder
2 tl baksoda
1,5 el Chinees vijf kruiden poeder
0,5 tl Himalaya zout
1 handje pompoenpitten
1 handje pecannoten, fijngehakt

Prik de zoete aardappelen een paar keer in met een vork. Bak ze een uur in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat helemaal afkoelen.
Schil de zoete aardappelen en pureer het vruchtvlees in een kom met een vork. Klop de lijnzaadolie, amandelmelk, ahornsiroop, en vanille door de puree.
Meng in een aparte kom de droge ingrediënten (met uitzondering van de pompoenpitten en de pecannoten). Spatel de droge ingrediënten door de natte en voeg als laatste de pompoenpitten en de pecannoten toe. Bak de muffins in zo'n 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 graden of tot een sateprikker er schoon uit komt.Reacties

  1. Ik heb deze muffins mogen proeven (gemaakt door Amanda herself!) en ze smaken echt heerlijk en zijn ook nog super gezond! Ik ben zelf niet vegetarisch, laat staan veganistisch dus had meteen een vooroordeel klaar over deze muffins. Stom.
    Ben wel een hobby-kok, maar houd niet echt van bakken. Deze smaak heeft die drempel denk ik doen verlagen.... Wie weet Amanda, krijg je mij nog eens aan het bakken!

    Groetjes,
    Paulien.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Instagram

Al enige tijd ben ik niet actief meer op mijn blog. Eerst door een ellendige zwangerschap. Toen een hele nare nasleep van de bevalling en nu ben ik simpelweg even te druk. Wel probeer ik actief te zijn op Instagram. Hopelijk is dit de eerste stap om hier ook weer wat actiever te worden. Volg mij op Instagram om een kijkje te nemen in mijn dagelijkse leven; https://www.instagram.com/amandakooktenmoedert/

Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.