Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne uit de voorraadkast




Gisteren was het de eerste dag van mijn voorraadkast challenge. Ik maakte veel op en daardoor was het een zeer geslaagde eerste dag van de challenge. Ik gebruikte een pakje lasagna mix, iets wat ik al enige tijd niet meer gebruik maar doordat het in de voorraadkast stond nu toch echt eens gebruikt moest gaan worden. Ik maakte een volkoren lasagne tjokvol groenten.

Voor mijn volkoren lasagna van gisteravond;
500 gr rundergehakt
1 zakje mix voor lasagne
volkoren lasagne bladeren
500 ml volle melk
390 gr gezeefde tomaten
1 grote ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesneden
2 paprika's, in blokjes gesneden
1 paprika, in ringen gesneden
1 (gele) courgette, in halve plakjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
12 champignons, in plakjes gesneden
12 cherry tomaatjes, gehalveerd
klein bakje geraspte kaas
mozzarella kaas, geraspt of kleine bolletjes gehalveerd
zout en peper, naar smaak

Zorg dat bovenstaande ingrediënten klaar staan zoals beschreven. Rul het rundergehakt met de ui en knoflook tot het gehakt gaar is, voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens de (gele) courgette, bleekselderij, in blokjes gesneden paprika en de champignons toe. Bak kort mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en roer goed door. Meng de melk met het zakje lasagne mix en voeg aan het gehakt groentenmengsel toe. Bouw vervolgens in een ovenschaal de lasagne op door afwisselend saus en lasagne bladeren op te stapelen, eindig met een laag saus. Bestrooi de laag saus met de geraspte kaas. Garneer de lasagne met de paprika ringen, gehalveerde cherry tomaatjes en de mozzarella. Zet de ovenschaal zo'n 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer de lasagne met een salade en/of rauwkost.






Reacties

  1. Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
    Hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.

Bananen speltbrood

Allereerst een heel gelukkig en gezond 2015 gewenst! Dat 2015 maar een jaar vol koken en bakken mag worden!

Na een hele lange pauze hoop ik dan eindelijk weer het bloggen op te pakken. Voor de kerst heb ik een super mooie Kenwood keukenmachine gekregen. Deze glimmende beauty zorgt de laatste twee weken al voor heel wat nieuwe inspiratie. En wat doe je als je al een liter zelfgemaakte smoothie in de koelkast hebt staan maar nog steeds bananen op de fruitschaal hebt liggen die echt op moeten, juist dan maak je bananenbrood. Hierbij het recept voor een overheerlijk bananen speltbrood;

Ingrediënten voor 1 brood (gemaakt in een cakeblik);

125 gr roomboter, in blokjes
250 gr speltbloem
7 gr bakpoeder
70 gr kokosbloesemsuiker
2 el bruine rijststroop (of honing)
2 bananen, grof geprakt
2 eieren, los geklopt
4 tl (blond) lijnzaad
125 gr krenten, geweekt

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in.

Zeef de speltbloem boven een kom en voeg de bakpoeder toe, even kort mixen zodat d…