Doorgaan naar hoofdcontent

Pech in de keuken

Afgelopen maanden heb ik helaas niet geblogd. Zoals elke zomer heb ik mijzelf drie slagen in de rondte gewerkt en daarnaast heb ik nogal wat pech gehad in de keuken. Mijn oven zorgde steeds voor kortsluiting en is uiteindelijk helemaal stuk gegaan. Vervolgens begon onze Amerikaanse koelkast in ene te lekken s'nachts waardoor de aardlekschakelaar is gesprongen terwijl wij lagen te slapen. Toen we s'ochtends wakker werden was de schade enorm. We hebben nog proberen te redden wat er mogelijk was maar de schade was te groot. De afgelopen drie dagen zijn we druk bezig geweest met de houten vloer eruit te halen, die helemaal krom was gaan staan en een nieuwe vloer te leggen. Terwijl we toch bezig waren hebben we gelijk een nieuwe voorraadkast neergezet in de keuken en alles helemaal uitgezocht. Ik hoop de komende tijd weer wat meer tijd in de keuken door te brengen en daar ook over te bloggen. Ik heb in ieder geval een paar hele lekkere recepten in de planning.

Reacties

  1. oooh, wat enorm vervelend!
    Ben je hiervoor verzekerd? Het zou zomaar kunnen dat dit onder je inboedelverzekering valt en je de kosten nog vergoedt kunt krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Besparen met kinderen; tweedehands

Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had…

Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.

Bananen speltbrood

Allereerst een heel gelukkig en gezond 2015 gewenst! Dat 2015 maar een jaar vol koken en bakken mag worden!

Na een hele lange pauze hoop ik dan eindelijk weer het bloggen op te pakken. Voor de kerst heb ik een super mooie Kenwood keukenmachine gekregen. Deze glimmende beauty zorgt de laatste twee weken al voor heel wat nieuwe inspiratie. En wat doe je als je al een liter zelfgemaakte smoothie in de koelkast hebt staan maar nog steeds bananen op de fruitschaal hebt liggen die echt op moeten, juist dan maak je bananenbrood. Hierbij het recept voor een overheerlijk bananen speltbrood;

Ingrediënten voor 1 brood (gemaakt in een cakeblik);

125 gr roomboter, in blokjes
250 gr speltbloem
7 gr bakpoeder
70 gr kokosbloesemsuiker
2 el bruine rijststroop (of honing)
2 bananen, grof geprakt
2 eieren, los geklopt
4 tl (blond) lijnzaad
125 gr krenten, geweekt

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in.

Zeef de speltbloem boven een kom en voeg de bakpoeder toe, even kort mixen zodat d…