Doorgaan naar hoofdcontent

Besparen met kinderen; tweedehandsAls moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 

Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had gevonden afgelopen december en nog bijna 50% goedkoper dan een nieuwe! De wobbel is vooral geliefd bij L. en die speelt er dan ook bijna dagelijks mee. En wanneer hij dat niet meer doet dan zetten wij de wobbel zelf ook weer op Marktplaats. 

Regelmatig krijg ik te horen dat ik de jongens zo leuk aankleedt. Ik zeg er dan maar niet bij dat veel van wat ze dragen tweedehands is. Natuurlijk koop ik ook nieuwe kleren voor ze maar ik vindt het een echte sport om de jongens zo leuk mogelijk voor zo weinig mogelijk te kleden. Er zijn echter wel een paar dingen die ik niet tweedehands koop; ondergoed, sokken en schoenen. Puur vanuit hygiënisch oogpunt en bij schoenen ivm de kwaliteit en hoe belangrijk het is om goede schoenen te hebben. 

Vaak post ik op mijn Instagram een mooie foto van iets wat ik tweedehands heb gekocht maar dit zijn een paar voorbeelden; 
Dit stapeltje kleding kocht ik voor totaal 7 euro op de plaatselijke kinderkleding- en speelgoedbeurs.


Deze superleuke vormenstoof van EverEarth kocht ik voor 3 euro op de plaatselijke kinderkleding-en speelgoedbeurs.


Al superlang wou ik heel graag een Tripp Trapp maar vond een compleet nieuwe simpelweg veel te duur. Na lang speuren vond ik er eentje op Marktplaats voor 35 euro. De kleur was het alleen niet dus gaf ik de stoel zelf een make-over. Kopen jullie weleens tweedehands? En zo ja, vanuit welk oogpunt dan vooral?

Reacties

 1. Wij kopen ook veel tweedehands. Met name vanwege klein budget, maar het is ook een stuk beter voor het milieu dan alles maar nieuw kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, hier bijna alles 2ehands, maar dan gratis. Van de ruilwinkel of weggeefhoek. Supermooie (merk)kleding, leuk speelgoed (voor dochterlief bijv. een step, een tweelingbuggy voor de pop, een driewielfietsje voor de pop, een skippykoe, houten blokken, enz. Allemaal gratis :))

  Schoenen kun je 2ehands ook treffen. Bijv. een paar 2ehands regenlaarzen, snowboots gaan prima nog een ronde mee. Ik kocht een paar Birkenstocks sandalen voor maar 10 euro. Buurmeisje had ze een enkele keer gedragen. Als ze had gezegd 'ik heb alleen het kaartje eraf geknipt' had ik het geloofd. En vorig jaar kocht ik nieuwe zomerschoenen bij een 2ehands shop voor 17,50 terwijl ze nieuw 60 euro waren geweest... Kaartje zat er nog aan... Scheelt toch een hoop geld :)...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moest de wobbel even googelen, maar wat een leuk speelding is dat!

  Ik koop ook zoveel mogelijk tweedehands. Zo heb ik goede kwaliteit voor een vriendelijke prijs. En het is ook nog eens beter voor het milieu.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drukke tijden

Alweer een paar maanden zonder ook maar een blogpost. Geen goed excuus behalve dan dat het ontzettend drukke tijden zijn geweest hier. Afgelopen november heb ik een contract voor onbepaalde tijd getekend, erg fijn maar dat betekend ook dat ik veel aan het werk ben. Verder zijn we druk met verven en klussen in huis en voor je het weet ben je zo weer een poos verder. Natuurlijk moet er ook in drukke tijden gekookt worden. Dus bij deze een paar smakelijke foto's van de afgelopen tijd en ik hoop snel weer te bloggen.

Bananen speltbrood

Allereerst een heel gelukkig en gezond 2015 gewenst! Dat 2015 maar een jaar vol koken en bakken mag worden!

Na een hele lange pauze hoop ik dan eindelijk weer het bloggen op te pakken. Voor de kerst heb ik een super mooie Kenwood keukenmachine gekregen. Deze glimmende beauty zorgt de laatste twee weken al voor heel wat nieuwe inspiratie. En wat doe je als je al een liter zelfgemaakte smoothie in de koelkast hebt staan maar nog steeds bananen op de fruitschaal hebt liggen die echt op moeten, juist dan maak je bananenbrood. Hierbij het recept voor een overheerlijk bananen speltbrood;

Ingrediënten voor 1 brood (gemaakt in een cakeblik);

125 gr roomboter, in blokjes
250 gr speltbloem
7 gr bakpoeder
70 gr kokosbloesemsuiker
2 el bruine rijststroop (of honing)
2 bananen, grof geprakt
2 eieren, los geklopt
4 tl (blond) lijnzaad
125 gr krenten, geweekt

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in.

Zeef de speltbloem boven een kom en voeg de bakpoeder toe, even kort mixen zodat d…